Pat-a-cake, pat-a-cake baker`s man: Sugar cookie


Hi there,

1 Decembrie fiind o zi specială, și nu doar atât, având și un mini-concediu, mi-am mobilizat oasele anchilozate și m-am hotărât să organizez cu fiica mea Pinterest TEST day. Mai mult pentru că nu prea mai am singură inspirație pentru zilele mohorâte și friguroase care au ajuns și la noi.

Astfel mi-am făcut un plan pentru sfârșiturile de săptămâna ce vor urma, mai ales că speranța de a avea o iarnă frumoasă cu zăpadă este pe ducă ...

Lăsând însă sentimentele negative la o parte, today  is baking day!!! Prin urmare, am ales rețeta cea mai simplă pe care am găsit-o, întrucât pe lângă distracție, doresc să limitez dezastrul ce va urma acestei sesiuni de creativitate :)))

Lucky winner pentru rețeta zilei este biscuiteleSugar Cookie Recipe
Practic pentru această rețetă nu trebuie să merg la cumpărături, având toate ingredientele de obicei deja în casă. Este deci perfectă pentru o zi în care LENEA primează...😜


Ingrediente necesare:

228 g unt (eu am pus pachetul întreg)
225 g zahăr tos
2 ouă (după posibilități 😁)
Esență de vanilie
440 g făină
1 vârf de sare
Scorțișoară
Ghimbir




Preparare:

Dacă m-aş fi luat după unii, m-aș fi speriat, de parcă biscuiții și prepararea lor sunt un proces la fel de laborios ca fizica cuantică...
Până la urmă trebuie doar să bați bine zahărul cu untul până devine pufos, apoi se adaugă ouăle unul câte unul, vanilia și apoi făina ( amestecată în prealabil cu sarea, scorțișoara și ghimbirul) în ploaie.
Obținem un aluat lipicios, pe care îl împărțim în 2, îl învelim în folie alimentară şi îl lăsăm aprox 1,5 h în frigider.

Trebuie să fie rece pentru a putea fi întins cu făcălețul. Când scoatem aluatul din frigider preîncălzim și cuptorul la 180 Grade Celsius.
Biscuiții au nevoie de 8-10 min. pentru a se coace.

Pentru cei cu răbdare, după răcirea biscuiților, poate începe decorarea...

Zic doar "Royal icing" & glitter 🙀

Cam asta este ce am făcut noi azi...
AM AVUT RĂBDARE

Acum vă imaginați ce nebunie e la mine în casă, însă a meritat. Recompensa e râsul unui copil fericit.👍





Note to myself: nu te aștepta ca după ce se umple de făină copilul tău, acesta să facă duș de bună voie!  😑

O.

Comentarii

Postări populare