Delicii

Ca mămică a unui copil de un an și jumătate admit că am o problemă cu greutatea.

Astfel, ocolesc tot ce e dulce sau să spunem junk food. Problema apare cand in drumul meu se materializează câte ceva delicios, iar cum am un copil în casă - aici vorbesc de baby daddy - tot timpul mă confrunt cu dilema a mânca sau a nu mânca acele chipsuri, acel popcorn sau acea ciocolată cu alune și caramel (știi tu care).

Pentru a mă tempera am recurs la muuulte fructe, astfel îmi revărs frustrările consumând smoothie-uri. Rețeta mea preferată e extraordinar de simplă: 1 banană, 1/2 lingură de unt de arahide, 1 cană de lapte, totul în blender - et voila, setea mea de ronțăeală se mai potolește, însă nu pentru mult timp.  

Cunoști acel sentiment că ai devora un tort de ciocolată cu tot cu lins de farfurie? Geeeez  - uneori doar la acest lucru ma pot gândi...norocul meu este că nu am astfel de alimente în casă. Până la urmă copiilor trebuie să le oferim o alimentație sănătoasă...așa că, fiind un exemplu, mănânc și eu un măr.

Când însă mi se urăște și de mere și de smoothies trec la ceva mai consistent :D → PANCAKES
Încerc însă să limitez nebunia , astfel în loc de muuuultă făină, folosesc 1 banană și un pic de faină. Poate și o pară sau un măr, adaug puțin lapte, un vârf de praf de copt și un vârf de bicarbonat și gata. Fără unt, ulei & .co. 

Acum haterii o să spună că degeaba sunt ingredientele relativ sănătoase dacă oricum ajung în tigaie...well...nici în tigaie nu pun grăsimi (non-stick pan) și oricum ideea e ca doar limitez nebunia pentru a nu mă simții eu așa vinovată și pentru a le putea ”customiza” pentru baby daddy, adică adaug sirop de arțar, gem sau Nutella. În cele din urmă, pot spune cu mâna pe inimă că după o tură de pancakes mi-am potolit poftele pentru cam o săptămână, după care O IAU DE LA CAPĂT ...


În speranța că nu v-am plictisit prea tare și că poate mai sunt și altele/alții ca mine,
A voastră Oana


Comentarii

Postări populare