Family fun și destrăbălare culinară

Îmi aduc aminte ce frumos era în copilărie, în special atunci când ne întâlneam cu prietenii părinților mei la un grătar (sport național în România 😅). Astfel weekend-ul trecut am hotărât că ne vom întâlnii și noi cu mic cu mare pentru a ne bucura de ultimele zile de vară.

Cum la astfel de evenimente bărbații sunt responsabili de partea culinară, stimabilii ne-au răsfățat cu un ceaun pe care încă îl mai visez. Sinceră să fiu, dieta mea s-a dus pe apa sâmbetei, mai ales că nu m-am putut abține și am făcut și eu o tavă de muffins. Așa după principiul ”ca să fie”.



Adevărul e că nu e destrăbălare fără ceva dulce 😏 
Rețeta aleasă este una simplă pentru a mă asigura că e pe placul tuturor:

 Aluat:

 2 ouă
 1 cană zahăr
 1/2 cană fructe de  pădure (congelate sau  proaspete)
 1 păstaie vanilie
 1/2 cană ulei
 1 cană lapte
 1/2 plic praf de copt
 1 linguriță bicarbonat  de sodiu
 1 cană făină



 Topping:

 1 tabla ciocolată neagră  cu 85% cacao
 4 fire lavandă bio

Mod de preparare:

Am preîncălzit cuptorul la 180 Grade Celsius.
Am început prin a freca ouăle cu zahărul până acestea au devenit spumoase. Am adăugat toate ingredientele umede, după care am adăugat fructele de pădure (am folosit varianta congelată, iar pentru a evita un aluat apos sau cleios am schimbat ordinea normală). Am continuat prin a adăuga ingredientele uscate (dacă aluatul este prea apos se mai poate adăuga făină).
Când compoziția a fost omogenă am transferat aluatul în formele de muffins. Compoziția se coace cca 20 min la 180 Grade Celsius. 

Când aluatul a fost copt și parțial răcit am început pregătirile pentru topping. Astfel am topit ciocolata în bain marie și am tăiat lavanda. Apoi cu o linguriță am întins ciocolata pe muffins, iar la final am așezat lavanda pe ciocolată. Et voila...așa arată viciul meu...muffins cu lavandă și fructe de pădure 🙈




















Acum probabil înțelegeți problema cu dieta mea. Cel puțin am mâncat doar 2 bucăți ...

Poftă bună 💗

Comentarii

Postări populare