Retrospectivă - la cules

Mă gândesc adesea că orașul începe să mă sufoce. Nu știu dacă am intrat în categoria de vârstă care nu mai agrează mulțimile de oameni, dacă m-am sălbăticit sau dacă pur și simplu a crescut atât de mult Timișoara încât am rămas eu în urmă. În orice caz, mă trezesc adesea gândindu-mă ce frumos ar fi să locuiesc în vârful muntelui...la ”cuca măcăi” cum e vorba aceea - dar e puțin probabil așa că am făcut ce mai nou se pare că fac orășenii ... am plătit pentru natură (trist, nu?).
cuca măcăi

Din întâmplare am dat peste un event, pe una dintre multele rețele de socializare, unde erai invitat, în schimbul unei sume modice, să culegi lavandă netratată și prin urmare comestibilă. Evident că am am sărit pe această oportunitate, întrucât aș face cam orice pentru a scăpa de nebunia orașului și a meritat din plin.


Când am ajuns acolo am fost plăcut surprinși, căci  organizarea a fost impecabilă. Au fost puse la dispoziție frigidere cu băuturi răcoritoare,o zonă cu scaune și un balansoar,  până ce și toalete ecologice și chiuvete. Astfel, după ce am cules lavandă, iar pruncul meu a rămas cu tati și a avut pământ și în scutece, am avut oportunitatea să remediez problema, căci nu vreau să îmi imaginez cum ar fi arătat mașina...

la cules


De atunci însă, adesea îmi trece prin cap că am avea nevoie de mai multe evenimente ca acesta. Happening-uri unde poți să mergi cu familia, unde te poți rupe de cotidian și îi poți arăta copilului că leguma vine din grădină, iar laptele de la vacă și nu de la alimentara din colț.

Fericiți trebuie să fie cei care au părinți/bunici cu gospodării la țară. 

Cum noi nu avem acest noroc, dacă auziți de un eveniment asemănător...let me know...căci tare aș vrea să evadez.

💗 XOXO

Comentarii

Postări populare