Royal what now? 🤔

Hello,

Simt ca trebuie să urmez o veche tradiție a românilor şi să comentez...

De curând am încercat și eu să fac royal icing. Specific, a fost prima oară, dar cum găsești pe rețele de socializare zeci de vlogg-uri şi blogg-uri cu "how it's made" am prins curaj!

În primul rând, hai să nu îi mai spun royal icing. E spuma de f-ing albuş de ou în care adaugi zahăr pudră să se întărească și apă să se lungească...Dacă nu îți e teamă de "E-uri" mai bagi și un colorant alimentar. Mare mea nemulțumire este însă că deşi probabil sunt mulți care ar face acasă prăjituri, procesul de creare este prezentat uneori ca fiind atât de laborios că te simți din start descurajat. Mă scoate din minți!

Am în palmares ceva căutări pe internet, doar să îmi dau seama că în SUA se folosește în general un un albuş procesat sub formă de praf...panica de salmonela e mare peste ocean...Obama Care sucks hă? Inițial am crezut că este esențial acel praf...doh...nu este...bunicile noastre făceau "royal icing" când noi nici nu eram născuți, vina mea că nu am sunat-o pe oma, ci am căutat online.

Mă întreb astfel, de ce trebuie să ne complicăm viața cu denumiri pompoase?
În acest sens, chiar și un reportaj aici.

 Frau Zuckerfee că a descâlcit informațiile din capul meu cu un articol "how it's made".Pentru vorbitorii de germană, găsiți aici mai multe informații.

Rețeta pentru "royal icing" este una de-a dreptul banală:

Un albuș de ou se bate cu puțină sare și apoi se adaugă treptat  250 g zahăr pudră. Dacă vrei ca rezultatul sa fie lichid mai adaugi apă, dacă vrei sa fie mai tare, mai pui zahăr pudră...ASTA E TOT😱
Singura parte mai complicată este decoratul în sine, căci ține de tehnică, ustensile și creativitate cum arată produsul finit (mie îmi lipsesc jumate, dar am curaj 😜).

Dealtfel, go ahead...faceți spumă de albuș cu zahăr, e una dintre cele mai simple frosting-uri pentru biscuiți sau turtă dulce. 👌


Sfat pentru mine: data viitoare sună o bunică!

XOXO
O.


Comentarii

Postări populare